• Silje Helle-Hansen

Basis oppskrift for sunne muffins.


Muffins kan brukes som bursdagsmat eller hverdagsmat, og variasjonsmulighetene er uendelige! Du kan lage tacomuffins eller pizzamuffins for å ha en mettende og velsmakende lunsj, eller du kan lage en søtere variant med nøtter, vanilje, sjokolade eller kanskje gulrøtter og krydder? Muffins er en av mine favoritter når hele familien skal ut på tur, de er lett å ta med og lett å oppbevare, og alle liker dem!

Her er en av mine basis oppskrifter på søte og mel-frie muffins. Disse kan lett varieres ved å bytte ut dadler, kanel og vanilje med alt fra tacokjøttdeig eller skinkebiter, eller med litt kakao og honning/stevia for en sjokolade variant. Dette trenger du: 5 dl kokossmør eller kokosmanna. 4 store myke dadler (gjerne medjool dadler). 2 teskjeer kanel. 1,5 dl revet kokos (bruk den slik den er eller kjør den til mel i kjøkkenmaskinen)* 10 økologiske egg. 1 teskje uraffinert salt. 1 teskje økologisk bakepulver. 2 teskjeer vanilje pulver eller ekstrakt. 1 kopp med hakkede forhånds-aktiverte nøtter** Kaldpresset kokosolje til smøring av formene. * kan byttes ut mot kokosmel for en litt "tyngre" muffins. ** Kan droppes eller byttes ut med f.eks blåbær eller bringebær. Dette gjør du: 1. Forhåndsvarme ovnen til 160 grader celsius. 2. Sett kokossmøret i vannbad og rør jevnlig til du oppnår en myk konsistens. 3. Bland det myke kokossmøret og dadlene i kjøkkenmaskinen til du oppnår en jevn masse. 4. Bland inn resten av ingrediensene, og kjør en stund til alt er godt blandet. 5. Hell oppi forhåndssmurte muffinsformer, tre fjerdedels full slik at det blir plass til heving. 6. Stekes på 160 grader i ca 30 minutter, følg med på slutten så de ikke blir svidd. Kan fryses ned eller oppbevares i lufttett boks. Holder seg noen dager i kjøleskapet, men lenge i frysen.














Enjoy!

46 visninger0 kommentarer