top of page

En nydelig metabolisme iskrem med bare gode ingredienser.


Hvitt sukker og hvetemel har lenge vært borte fra mitt kosthold, og det merkes absolutt på helsen!! Men selv om man lever uten sukker og hvitt mel, så trenger man ikke kutte ut gode desserter! I hvert fall ikke hvis de bidrar med masse god næring og oppbyggende ingredienser. Jeg liker også å "lure inn" ekstra gode ingredienser eller kosttilskudd i dessertene mine - så de gir enda en ekstra boost for helsen. Å legge om til en sunnere livsstil kan gjerne være litt overveldende i begynnelsen. Men når man er blitt vant til det, så har man som regel alltid de riktige ingrediensene tilgjengelig, og da går resten nesten av seg selv! Vi har stort sett alltid økologiske bananer i hus, fordi jeg bruker dem mye i smoothies til barna, eller som naturlig søtning i et eller annet bakverk. Men det har vært en litt travel til i det siste, så da endte bananene opp med å bli overmodne....

Men overmodne bananer smaker bare ekstra søtt og er derfor helt perfekt å bruke som iskrem. Så neste gang bananene dine blir overmodne før du får brukt dem - ikke kast dem. Skjær dem opp i skiver, putt dem i en frysepose, og legg dem i fryseren. Da har du gode ingredienser lett tilgjengelig neste gang du får lyst å lage en god dessert, og du kan sette det sammen på noen få minutter! Denne iskremen er en absolutt favoritt her i huset, og en barna ofte spør etter. Den er også helt genial fordi det er så lett å putte i litt ekstra "kosttilskudd" for å få i barna litt ekstra næring(denne iskremen kan du også lage til babyer, bare uten maca pulveret!) Så hvis du vil prøve deg på denne nydelige iskremen, kan du bruke følgende som utgangspunkt. Dette trenger du: 4 små økologiske modne bananer i skiver, frosne. 1 ss økologisk cashewnøtt smør 1 ss økologsik macapulver (jeg bruker gelanitisert blanding av svart, rød og gul maca) 1 knivsodd salt (forsiktig så det ikke blir for mye!) 2 økologiske eggeplommer 1 ts vaniljepulver 1 ss grasfora kollagenpeptid (kan droppes) Innholdet i 1 kapsel Zinzino Protect/1,3-1,6 betaglucan (kan droppes) Dette gjør du: 1. Ta bananene ut av frysen, skjær dem fra hverandre med en kniv og legg dem i en food prossesor. 2. Bland inn alle de andre ingrediensene og kjør alt sammen til det har oppnådd en jevn og smooth iskrem konsistens. 4. Dryss over hakkede aktiverte* pecan nøtter og smeltet sjokolade**. Sjokoladen stivner igjen på grunn av de frosne bananene, og sammen med nøttene gir det en deilig "krønsj". 5. Må nyyytes med en gang, så ikke den smelter. * Aktiverte betyr at de på forhånd har vært bløtlagt over natten og tørket – dette for å minske nivået av antinæringsstoffer. Du kan også bruke vanlige pecan nøtter. ** Sjokoladen kan du enten lage selv med honning eller kokossukker, eller du kan kjøpe en ferdiglaget sjokolade som er søtet kun med kokossukker (det finner du i helsekost butikk). - Det er mange helsefordeler med bananer, blant annet er de rik på kalium. Men maca har også en del spennende helsefordeler; den blir kalt en adaptogen og er kjent for å kunne hjelpe å balansere hormoner, både kjønnshormoner og metabolisme hormoner. Det kan derfor være bra både for humør, fertilitet og stress. Derfor liker jeg å kalle denne iskremen for en metabolisme iskrem. Selv opplever jeg effekten av maca på humør og metabolisme!


- Les mer om helsefordelene med et av mine favoritt tilskudd Zinzino Protect/1,3-1,6 betaglucaner her.

227 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page