• Silje Helle-Hansen

Glutenfri mini pizza til snacks, enkel middag eller turmat.


Mini pizza er helt topp å ha med som enkel og mettende turmat, men det fungerer også bra som bursdagsmat, tapas, lunsj eller snacks. Vi bruker gressforet og økologisk ost som kun smeltes lett, men om du ikke tåler melkeprodukter så godt så kan disse fint lages uten ost også.

Dette trenger du til 6 små mini pizza: 2 dl kokosmel. 1,5 dl økologisk kaldpresset kokosolje (du kan også bruke den uten smak) eller ghee. 6 økologiske egg. 1 ts uraffinert salt. 1 ts hvitløkspulver. 2,5 dl fermentert ketchup (oppskrift her) eller hjemmelaget tomatsaus. Valgfritt kjøtt eller skinkebiter, evt økologiske pølsebiter uten nitritt. Litt salat eller grønnsaker. 2, 5 dl revet økologisk ost.

Dette gjør du: 1. Sett stekeovnen på 170 grader celsius. 2. Bland kokosmel, fett, egg, salt og hvitløk i en skål og blend godt med en visp eller med en stavmikser.

3. Dekk en bakeplate med bakepepir, og bruk en stor skje for å lage 6 små "pannekaker" med deig utover bakepapiret.

4. Stek "pannekakene i ca 10 minutter, ta dem ut og ta på ønsket fyll med tomatsaus, kjøttbiter, salat og ost. 5. Sett inn igjen i ovnen og stek ca 5 min til osten smelter. 6. Kan spises varm eller kjøles ned og brukes som saftig og mettende "matpakke".






ENJOY!

69 visninger0 kommentarer