top of page

Glutenfrie og sunnere hasselnøtt kjeks.


Butikk kjøpte kjeks er noe jeg absolutt fraråder. Vanligvis inneholder de alle de mest inflammasjons skapende ingrediensene: Hvitt sukker, hvetemel og vegetabilske oljer. Noen ganger inneholder de også diverse E-stoffer som forlenger hylle holdbarheten ytterligere! Men hjemmelagde kjeks kan være både sunne og supergode. Disse hasselnøtt kjeksene ble en absolutt suksess her i huset og jeg kan servere dem til både gjester og til familien med god samvittighet! De er enkle å lage og tar ikke lang tid. Dette trenger du: (Nok til ca 20 kjeks) 250 gram hasselnøtter (gjerne aktiverte*) 170 gram romtemperert rusaltet meieri smør (gjerne gressfora) 200 gram kokossukker 1 ts vaniljepulver 2 egg eller 1 dl eggehvite 1 knivsodd mineral- eller hav- salt 1 ts kanel 100 gram kokosmel * Jeg anbefaler alltid å aktivere nøtter ved å bløtlegge dem, fordi de inneholder en del stoffer som gjør dem vanskelige å fordøye. Aktivering vil gjøre dem mer fordøyelige og samtidig gjøre næringen mer tilgjengelige for kroppen. Du kan lese mer om det her. Men det går helt fint å bruke dem uaktivert også! Dette gjør du: 1. Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. 2. Mål opp smør og kokossukker og bland dem godt sammen, bruk gjerne en stavmikser, tilsett egg og kjør til en jevn masse. 3. Ta de aktiverte* hasselnøttene oppi en blender med S blad, og kjør til det blir et fint nøttemel, men ikke så lenge at det blir til nøttesmør. 4. Bland sammen hasselnøtt melet, kokosmelet, salt, kanel og vanilje.

5. Bland alt det tørre oppi det våte, og bland til en jevn halvfast deig. 6. Bruk en skje og litt fuktige hender og lag små boller som du klemmer flat på stekebrettet. 7. Stek i forhåndsoppvarmet ovn på 180 grader i 8-10 minutter. De er litt myke med en gang de kommer ut, men la de kjøle seg ned på en rist før de spises. Disse kjeksene holder seg opp til en uke i en lufttett boks i romtemperatur, men det spørs om de ikke blir spist opp samme dag du lager dem! ;-)


130 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page