top of page

Marshmallows som hjelper mot forkjølelse og vondt i magen!


Maten vår er ikke bare en kilde til energi men det er en kilde til alle næringsstoffene kroppen trenger for å bygge nye og velfungerende celler, for å gi oss energi, bygge hormoner og styrke vårt indre forsvar. Et moderne kosthold mangler dessverre mange av de viktigste næringsstoffene, og dette er en av hovedårsakene til mange helseplager! Til tross for en livslang fokus på sunn livsstil har jeg selv opplevd hvordan våre moderne matvare kilder ikke inneholder nok næring og hvordan det kan få kroppen i ubalanse. Etter å ha selv å ha spist meg selv frisk, og hjulpet min mann og vår førstefødte sønn å gjøre det samme - er jeg opptatt av at ALT vi spiser utelukkende skal være oppbyggende for kroppen! Dette er ikke så enkelt i praksis, da mye av det som selges i butikkene har motsatt effekt på kroppen; det bryter ned helsen istedenfor å bygge den opp. Å være bevisst på kosthold kan være utfordrende med barn i hus siden det alltid er en eller annen bursdag eller feiring hvor det legges opp til et høyt inntak av sukker og helsenedbrytende ingredienser... Dette ønsker jeg ikke for verken meg selv eller familien min! Selv har jeg alltid foretrukket salt fremfor søtt, men med barn i huset blir er det ikke så populært å spise deilige friske salater i bursdagsselskapet. Det var derfor jeg begynte å bli kreativ på kjøkkenet med sunne søtsaker! Jeg har som en grunn-regel at ALT vi putter i munnen skal være helsefremmende - for jeg vet dessverre altfor godt hva som skjer over tid dersom man ikke er VELDIG bevisst på dette!

Derfor er til og med søtsakene vi spiser her i huset proppfull av nyttige næringsstoffer for en voksende barnekropp eller en voksen kropp som som bare ønsker å ha topp energi og god helse resten av livet! Jeg liker å se på hvordan mat historisk sett har blitt brukt som medisin i tusenvis av år! Historien til marshmallows er ganske interessant!! I det gamle Egypt ble marshmallows med ekte marshmallow rot brukt for å lindre sår hals, helbrede sår. Og i middelalderen ble det brukt til til å lindre magesmerter og søvnløshet. Den gangen ble det laget med honning og marshmallow rot som ble kokt sammen til noe som ligner på det som i dag selges som marshmallows i butikken. Men butikk kjøpt marshmallows har absolutt null helsefremmende egenskaper, dessverre tvert i mot! Derfor måtte jeg finne et alternativ - med disse helsefremmende søte godbitene!!


Marshmallow rot brukes fortsatt i dag til å bekjempe bakterielle infeksjoner og sår hals, lindre lekk tarm og bedre ubehag ved fordøyelsen, hjelpe på hudproblemer som insektbitt og eksem og redusere vann i kroppen f.eks i forbindelse med PMS. Hjemmelagde sunne marshmallows er absolutt en favoritt her i huset, spesielt hvis barna får det som hjelp mot en sår hals eller vondt i magen! Så hvis du har lyst å benytte deg av en tradisjonsrik og medisinsk type marshmallows, kan du gjerne teste ut denne oppskriften: Dette trenger du: 5 ml marshmallow rot ekstrakt (valgfritt*) 2,5 dl vann (delt på to) 3 ss økologisk gelatin pulver 2,5 del økologsik sommerhonning 1 ts økologsik vanilje pulver 1 knivsodd uraffinert havsalt Kaldpresset økologisk kokosolje til å smøre formen

Dette gjør du: 1. Bruk bakepapir i en kvadratisk glass eller keramikkform og smør godt med kokosoljen.

2. Del vannet i to, ta en del i en kjele og en del i en bolle. Tilsett gelatinen til vannet i bollen.

3. Bruk en håndmikser og visp gelatinen godt sammen med det kalde vannet, til det blir «fluffy».

4. Sett kjelen med resten av vannet på høy varme og tilsett all honningen og saltet. Rør jevnlig, og bruk et kjøkkentermometer og følg med temperaturen til den når 115 C. 5. Så snart temperaturen når 115 C, ta kjelen av varmen og tilsett den varme blandingen til kjelen med den fluffy gelatinblandingen, mens du blander godt med håndmikseren på høyeste nivå.

6. Miks godt til massen oppnår en veldig kremet konsistens. 7. Bruk en slikkepott og tilsett massen i den forhåndssmurte formen med kokosolje og fordel utover.

8. La massen stå og sette seg noen timer før du løfter den ut og skjærer den i passelige firkanter. Det blir være litt klissete, så smør gjerne inn kniven med kokosolje før du skjærer dem opp.

9. Oppbevares i romtemperatur i lufttett boks (smør gjerne den også med litt kokosolje, så de ikke blir sittende fast.) NYT!!

288 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page