Nydelige og helsefremmende konfekter, til hverdags og fest.

Jeg har alltid sagt at det SKAL smake godt å leve sunt. Nøkkelen er at man bruker rene råvarer, ingen prosesserte eller kunstige ingredienser, og tilsetter spesielt næringsrike komponenter som bygger opp kroppen og cellene våre. Disse konfektene smaker himmelsk og kan brukes både som en gourmet dessert, men også som et sunt lite mellom-måltid.
Helt sant....! Jeg har pyntet dem med antioksidantrike kakaonibs, og tørket ringblomst som jeg plukket i hagen i sommer. Men du kan fint lage dem uten pynt også.
Her er det du trenger til bunnen:
1 dl mandler*
1 dl cashewnøtter eller pinjekjerner*
12 medjool dadler
2 ss øko kaldpresset kokosolje
¼ ts uraffinert havsalt
1 ts rent vaniljepulver eller vanilje ekstrakt
1/2 ts kardemomme Her er det du trenger til toppen:
50 g kakaosmør smeltet i vannbad
3 ss øko kaldpresset kokosolje
1,5 dl cashewnøtter*
1,5 dl pinjekjerner*
4 ss øko honning eller lønnesirup (tilpass hvor søtt du liker det)
1 ts maca (kan droppes) 1,3 - 1,6 betaglucaner (kan droppes, jeg bruker bruker innholdet i disse kapslene, da får jeg med ekstra D vitamin også!)
1 ts vaniljepulver eller vanilje essens
bittelitt uraffinert havsalt Sjokoladetrekket og pynt: 80 gram mørk sjokolade uten tilsetning, og kun søtet med kokossukker. (F.eks denne) Økologiske rene kakaonibs Tørkede blader av ringblomst * Du kan gjerne «aktivere» nøttene/kjernene, det betyr at de på forhånd har vært bløtlagte over natten for å redusere innholdet av antinæringsstoffer, deretter silt av og tørket i ovnen på absolutt laveste temperatur til de er gjennomtørket og «krispy». Du kan også bruke ubehandlede rå nøtter. For topplaget anbefaler jeg uansett å bløtlegge dem et par timer for at topplaget skal bli skikkelig «fløyelsmykt», da trenger du IKKE å tørke nøttene først. Kun legge i vann noen timer, sile av, og så putte dem i blenderen.

Dette gjør du: 1. Lag bunnen ved å male opp nøttene til grovt mel i en kjøkkenmaskin.
2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til en jevn masse.
3. Kle en liten form med bakepapir, og trykk nøttemassen ut i bunnen.
4. Sett nøttebunnen i frysen mens du lager resten.
5. Lag toppen ved først å smelte kakaosmør og kokosolje i vannbad.
6. Kjør deretter bløtlagte cashewnøtter og pinjekjerner til fint mel (myk masse) i kjøkkenmaskin.
7.Tilsett resten av ingrediensene inkludert smeltet kakaosmør og kokosolje og kjør til du får en glatt og fin røre.
8. Ta nøttebunnen ut av frysen og hell over topplaget, sett det deretter tilbake mens du gjør klar sjokolade trekket og evt pynten.
9. Sjekk at konfekten er fast nok til å skjære i før du går videre. Vanligvis vil den trenge 30 min i frysen.
10. Løft konfekten ut av formen med bakepapiret og skjær dem opp i passelige avlang sjokolade konfekter.
11. Smelt sjokoladen raskt i vannbad og dypp hver enkelt konfekt nedi ved å bruke 2 gafler. Strø på pynten med en gang før sjokoladen stivner.
12. Sett alt tilbake i frysen i ca 30 min før du serverer dem. Disse kan oppbevares i frysen eller i kjøleskapet, og nytes når som helst! Nyt en helsefremmende dessert eller snop. Enjoy!
