• Silje Helle-Hansen

Nydelige og krispi eplechips med kanel.

Økologiske eplechips har lenge vært en favoritt her i huset. Det selges på mange helsekost butikker, så du kan velge ferdiglaget variant om du vi. Men de er også superenkle å lage.

Disse er helt topp i lunsj boksen til barna eller ta dem med på tur!


















Slik går du frem for å lage eplechips:

Dette trenger du: 5-10 økologiske epler. Dette gjør du: 1. Vask eplene og fjern kjernene med en smal kniv, eller med en kjerne-fjerner. Kutt dem i tynne skiver på ca 2 mm. 2. Fordel de oppkuttede eplene utover på et dehydrator brett eller på en bakeplate dekket med bakepapir. 3. Om du vil ha litt ekstra god smak og om du liker kanel, så kan du gjerne drysse et lite lag med kanel over dem. 3. Om du bruker stekeovn: Tørk dem på laveste temperatur over natten (vanligvis 50 grader celsius), jeg pleier å la døren til stekeovnen stå på gløtt slik at fuktighet får slippe ut. Om morgenen snur du dem og lar dem tørke videre til de er helt tørre og "krispi". 4. Om du bruker dehydrator: Tørk dem på rundt 40 grader i ca 1 døgn, eller til de er helt tørre og "krispi". Eplechipsene bør oppbevares helt tørt, i så fall holder de seg lenge. Viktig at de er helt tørre før du flytter dem over i en helt tørr boks. De kan oppbevares i kjøkkenskapet, hvis ikke de "forsvinner" med en gang...










Enjoy!