top of page

Oppskrift på nydelige og sunne trelags Fudge karameller.


Jeg elsker å lage snop som også kan fungere som kosttilskudd! Hvorfor skal man proppe i seg guffent hvitt sukker og masse annet som saboterer helsen, når man kan lage snop som er bra for oss? Og så gir det enda bedre samvittighet når jeg kan gi denne type godis til barna! Disse karamellene er en av mine favoritter! Håper du (og dine) liker dem også!Ingredienser til kokosbunnen:

2 dl revet kokos (mos det i en mini-blender slik at det blir helt finmalt) 2 ss økologisk Kokosolje 2 dl cashewnøtt mel* (2 ss kollagen peptid -kan droppes!) 2 ss økologisk honning 1 dl økologisk kokoskrem * Cashewnøttene kan med fordel bløtlegges noen timer, siles og tørkes på laveste varme i ovn, før de males opp i kjøkkenmaskin eller blender. Du kan også bruke rå cashewnøtter og male dem opp direkte. Fremgangsmåte:

Alt blandes i blender og legges i bunn av en firkantet glassbeholder. Deigen skal være litt tykk som butterdeig, bruk fingrene til å presse det utover til det dekker bunnen – settes i frysen mens du lager resten.

Ingredienser til «karamell laget» i midten: 2, 5 dl økologiske dadler som moses i blender til det blir en myk masse. 2 ss kollagen peptid (kan droppes) 1,3-1,6 betaglucan (kan droppes) 3 ts C vitamin fra acerola (kan droppes) 1 ts kanel 1 knivsodd uraffinert havsalt 1-2 ss kokosolje 2 dl cashewnøtt mel (samme fremgangsmåte som over)

Fremgangsmåte:

1. Bland alt samme godt i en blender – hvis det blir for tykt er det bare å ta i mer kokosolje.

2. Ta ut kokosbunnen fra frysen, og legg dette laget over. Deigen skal være tykk og seig, så bruk kokosolje på hendene før du presser det utover.

Ingredienser til sjokolade topplaget:

2 dl økologisk kaldpresset kokosolje 2 ss økologisk kakao pulver 1 ss økologisk sommerhonning (smak til hvis du vil ha det søtere) 1 ts økologisk vaniljepulver * om du ønsker kan du smake til med bittelitt kanel og ingefær i dette laget, for å sette en liten spiss på det hele.

Fremgangsmåte;

1. Ta ut de to andre lagene fra frysen, og hell sjokolade topplaget raskt over og sett tilbake i frysen med en gang.

2. La det stå noen timer i frysen før du tar det ut og skjærer opp i passelige biter.

3. Oppbevares i frysen, ta det ut en liten stund før du skal spise det.

Helsefordeler med disse nydelige fudge karamellene: Her er det masse helsefremmende ingredienser; dersom du bruker betaglucan og C vitamin, så gir det en skikkelig boost for immunsystemet. Ellers har kokosolje mange kjente helsefordeler for tarmen og for metabolismen. Bruker du en høykvalitets ren kakao er det også en sterk kilde til både polyfenoler og magnesium som begge har mange helsefordeler. Men det viktigste av alt er at du kan nyte dem med skikkelig god samvittighet!


237 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page